День пам’яті та примирення

   В Україні 8 травня відзначають День пам’яті та примирення з 2015 року згідно указу президента, присвячений  пам’яті жертвам Другої світової війни, яка стала найбільш кривавою та жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті понад 80-мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям всіх рас і націй, хто загинув на фронтах, в окопах, під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах чи зник безвісти.

    7 травня 1945 року був підписаний Акт воєнної капітуляції Німеччини, який набув чинності 8 травня о 23.01. З цієї нагоди в багатьох містах Європи та США були проведені велелюдні святкування.

   У Плесецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів напередодні Дня пам’яті та примирення 7 травня по класах були проведені виховні години під девізом «Пам’ятаємо. Перемагаємо.» Метою заходів було вшанувати пам’ять жертв Другої світової війни, виховати в учнів почуття патріотизму, любові до Батьківщини, мужності, співчуття, милосердя. З учнями було обговорено важливість пам’ятати страшні уроки історії.

   Червоний мак є символом Дня пам’яті та примирення, який уособлює кривавий слід від кулі. Тому напередодні цього пам’ятного дня учні виготовили маківки.

Для початківців класні керівники провели виховні години «Ми проти війни», на яких у цікавій формі розповіли про жахіття війни. Діти відвідали виставку-реквієм «В нашому серці будуть жити вічно», створену у бібліотеці.

Для учнів старшої школи було проведено години спілкування «Не згасити пам’яті вогонь».

Старшокласники переглянути відеоролики «Ніколи знову», «Україна в Другій світовій війні», «Ціна перемоги». Всіх зворушили події минулих років. Діти зрозуміли, що пам’ять робить нас сильнішими, що вона є запорукою того, що в майбутньому ця трагедія не повториться знову.

Залишити відповідь