2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством

     Щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства.

    Рабство може здатися застарілим поняттям, адже в більшості колоній воно було скасовано ще в XIX столітті. Однак вважати, що рабство в сучасному світі повністю викоренено, буде помилкою.

    Існують сучасні форми рабства, такі як трудова та сексуальна експлуатація, торгівля дітьми, продаж наречених, шлюби з примусу, ряд форм дитячої праці, насильницьке використання людей у збройних конфліктах, кримінальних діях, сурогатному материнстві, тощо.

   За деякими оцінками, кількість людей, які перебувають у рабстві в рік – 27 мільйонів чоловіків, жінок і дітей, позбавлених людських прав і гідності.

  Це число більш ніж удвічі перевищує загальну кількість рабів, привезених з Африки у часи трансатлантичної работоргівлі.

Завдання Міжнародного дня боротьби за скасування рабства – об’єднання зусиль урядів, громадянського суспільства та приватного сектора, для викорінення всіх сучасних форм рабства.

       Для здобувачів освіти  8  класу соціальним педагогом  школи Гончаренко Н.Л.  проводилась година спілкування : « Торгівля людьми – прояв сучасного рабства».

 Метою заходу було проінформувати підлітків про  проблему експлуатації людей з ціллю

наживи; ризики, які  можуть очікувати молодь у пошуках роботи та як уникнути тенет работоргівлі і як діяти, щоб себе убезпечити.

Залишити відповідь