Педагогічна рада

Головною запорукою процвітання держави є національно-патріотичне виховання молоді. Під словом «молодь» ми повинні вбачати своїх дітей, а методику виховання молоді ототожнювати з вихованням власних.

28 грудня в Плесецькій гімназії пройшла педагогічна рада на тему «Формування національно – патріотичної свідомості учнів в умовах сучасної школи». Особливу увагу було акцентовано на необхідності реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, на формуванні в учнів прагнення до збереження рідної мови та національних традицій і цінностей. Мова йшла про те, що молоде покоління часто позбавлене почуття національної гідності, гордості та патріотизму. У цих умовах постає необхідність розв’язання найгостріших проблем, пов’язаних з формуванням національної свідомості та вихованням патріотизму. Вирішальну роль у патріотичному вихованні підростаючого покоління відіграє система освіти, зокрема особистість педагога, його особистий приклад, його погляди та практичні дії, що мають бути взірцем для наслідування.

Активно працюючи в групах, у ході практичної діяльності педагоги окреслили для себе коло завдань, той напрямок, у якому вони будуть рухатися, вирішуючи такі актуальні для нашого сьогодення та майбутнього питання.

Педрада пройшла цікаво та плідно, кожен зміг взяти для себе щось важливе та корисне. Нам, педагогам, є чим пишатися, але і є над чим працювати.

Залишити відповідь