День вдячності волонтерам

Щорічно 20 квітня людство висловлює вдячність усім, хто знайшов у собі силу, відвагу та доброту здійснювати добрі справи, не вимагаючи нічого натомість.

В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну, а найбільш широкого  розповсюдження волонтерство набуло в роки російсько-української війни.

    На сьогоднішній день волонтери – це мобільна резервна армія України. У ній є свої постачальники, медичні підрозділи, авторемонтні майстерні, фінансисти, медичний транспорт, служба тилу, яка виробляє необхідні для армії речі і продукти.

 Завдяки їх нелегкій праці безліч людей отримує необхідну допомогу. Волонтери допомагають дітям і дорослим, піклуються про здоров’я людей і тварин, їхній комфорт і безпеку. Нерідко волонтерам доводиться навіть ризикувати власним життям заради порятунку інших.

У Плесецькій ЗОШ І-ІІІ ст. повага до волонтерів і їхньої безкорисної праці прищеплюється під час

–        виховних годин;

–        зустрічей з волонтерами;

–        написання листів для наших захисників та збору смаколиків, які везуть на передову невтомні волонтери – люди з великими серцями.

 Висловлюємо їм сьогодні нашу глибоку вдячність і щиру повагу.

Хорошим подарунком на День вдячності волонтерам буде наша з вами допомога – невеликий благодійний внесок, прояв турботи і теплоти по відношенню до тих, кому це потрібно.

Залишити відповідь