1 грудня- Всесвітній день боротьби зі СНІДом

 СНІД – одне з найбільш найстрашніших захворювань, що виникло перед людством наприкінці ХХ століття. У травні 1988 року Всесвітня організація охорони здоров’я  прийняла резолюцію, в якій 1 грудня оголошено Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. За останні роки проблема боротьби із чумою  гостро постала перед людством. Щодня від синдрому набутого імунодефіциту помирають тисячі людей. В Україні ця хвороба розповсюджується надзвичайно швидкими  темпами. На жаль, наша країна визнана державою, яка найбільше за інших у Східній Європі постраждала від ВІЛ/СНІДу.

     Символом солідарності з тими, кого торкнулася проблема СНІДу,  стала червона стрічка.

   Це-символ підтримки ВІЛ-інфікованих людей, протидія дискримінації і суспільної  ізоляції  тих, хто живе з ВІЛ/СНІДом, а також толерантності щодо ВІЛ-інфікованих. Вона означає: «Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий  до неї».

      Для підлітків 7-б класу соціальний педагог Гончаренко Н.Л провела  профілактичну бесіду : « Що потрібно знати про ВІЛ/СНІД  та як уникнути захворювання»

    Метою заходу було розповісти школярам про ВІЛ та СНІД,  способи зараження та як себе вберегти від цієї небезпечної для життя хвороби.

        Проводилось опитування здобувачів освіти  на виявлення знань про ВІЛ/СНІД.

Залишити відповідь