Завершення І тижня акції “14 днів здорового харчування”

    Сьодні в Плесецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів завершився перший тиждень акції “14 днів здорового харчування”.

   У 9-б класі була проведена година спілкування”Здорове харчування- запорука здоров’я в майбутньому”, метою якого було визначити залежність здоров’я людини від впливу на нього продуктів харчування, виховання прагнення берегти своє здоров’я, вести здоровий спосіб життя. Діти взяли участь в анкетуванні “Анкета харчування”, продовжили знайомство із корисними та шкідливими для здоров’я продуктами харчування, з правилами прийому їжі, визначили 10 найшкідливіших продуктів, відповіли на запитання вікторини”Що я знаю про їжу і харчування, переглянули відео та презентації .Цікавою була інформація про українські народні страви та технологію їх приготування.

   В 2 -А класі пройшла година спілкування на тему ” Шкідлива їжа. Що ми їмо?”. Діти розібрали, що називається “Шкідлива їжа”, а що “Корисна”. В підсумку склали правила корисного харчування, які пообіцяли виконувати.

  Учні 8 класу прийняли участь у конкурсі “Продукти харчування – наші друзі й вороги”.

   Дві команди хлопців та дівчат помандрувати у країну Здоров’я. Мета гри: розвивати вміння правильно харчуватися, виховувати відповідальність за власне здоров’я. Учні підготували інформацію про білки, жири, вуглеводи, їх енергетичну цінність; з’ясували, в яких овочах та фруктах найбільше вітамінів і які саме бувають вітаміни. Діти складали власне меню здорового харчування. Також навели приклади ряду продуктів, які за рейтингом вважаються шкідливими. Найцікавішим для 8-класників був конкурс приготування та смакування вітамінного блюда. Як підсумок, діти вивели формулу здоров’я як найважливішу запоруку успішного життя.

    Тиждень здорового харчування у Плесецькій ЗОШ продовжився виставкою про сухофрукти. Учні ознайомилися з різними видами сухих фруктів, прочитали про їх користь, походження, як вони виготовляються, які з них найкорисніші. Запропоновано 5 найцікавіших рецептів дієтичних страв з додаванням сухофруктів. Учениця 8 кл. Рожок А. провела майстер-клас по виготовленню моделей фруктів ручкою 3D. Дуже цікавим і багатим було на виставці блюдо із сухофруктами

Сухофрукти – найцінніші взимку вітаміни!!!

Залишити відповідь