14 днів здорового харчування

Сьогодні, 27 січня, в нашій школі День апельсина.

З одинадцятикласниками був проведений захід “Здорове харчування – смачно та корисно,” на якому йшла мова про вживання в їжу овочів та фруктів, про вміст вітамінів в усіх продуктах, зокрема в апельсинах.

Учні дізналися історію цього смачного фрукта.

За легендою, вперше плоди з Азії до Європи потрапили завдяки морякам у XVIст.

Європейські аристократи відкрили цитрус з оранжевим кольором і одразу закохалися в нього. У маєтках навіть почали зводити цілі будівлі для апельсинових дерев.

Сьогодні ці фрукти переважно імпортують в Україну з Іспанії, Португалії, Туреччини.

   Одинадцятикласники влаштували “апельсинові” перерви.

Також провели майстер-клас  з приготування фруктового салату, основним інгрідієнтом якого були апельсини. Із задоволенням смакували смузі, що також приготували власноруч з додаванням полуниці та смородини. Дуже смачно!

    Найважливішим при здоровому способу життя – це харчування. Правильне харчування! Більше фруктів і овочів, продуктів, наповнених корисними для нашого організму речовинами. Як говорив сам древньогрецький філософ Гіппократ : ” Їжа повинна бути нашими ліками, а не ліки їжею”. Тому, потрібно відмовитись від шкідливої їжі назавжди!

Сьогодніу 6-А класі на уроці основи здоров’я пройшов урок присвячений тарілці здорового харчування. Діти, власноруч створювали свою тарілку здорового харчування.

  Під час Тижня Здорового харчування учні 1-А класу переглянули фрагмент мультфільму «Смішарики» із серії «Азбука здоров‘я». Мультиплікаційні герої Крош та Нюша, пропагуючи здоровий спосіб життя, рекомендували дітям щодня збагачувати свій організм вітамінами у вигляді фруктів та овочів. Здобувачі знань залюбки поділились рецептами вітамінних домашніх страв, організували виставку малюнків найсмачніших улюблених блюд. Кл. керівник 1-А класу порадила дітям вживати  вітамінну їжу щодня для зміцнення свого здоров‘я.

Залишити відповідь