День безпечного Інтернету

   Сьогодні, 8 лютого2022 року, відзначається День безпечного Інтернету.

Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року. Вона відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого.

    Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

   У всьому світі, День безпеки в Інтернеті відзначається в більш ніж ста країнах і координується об’єднаної мережею Insafe/INHOPE, за підтримки Європейської комісії, а також 31-им Національним центром забезпечення безпеки в Інтернеті по всій Європі.

   Сучасні інформаційні технології цифрового світу надають користувачам надзвичайно широкі можливості у отриманні або обміні різних даних з метою спілкування, навчання, розваг,  торгівлі та надання послуг. Однак, разом з цим, інформаційні технології, як і будь-яке знаряддя, можуть бути використані в лихих намірах – знищенні,  викраденні, спотворенні або недозволеному розповсюдженні даних, крадіжках грошей з рахунків, негативного впливу на дітей та підлітків неприйнятним для них контентом.

 З метою навчити не тільки, як, власне,  користуватись інформаційними ресурсами, а і як це робити безпечно – тобто як вберегти свої дані від стороннього небажаного доступу до них, вчитель інформатики Заковоротна А.С провела тематичний  онлайн-урок у 5-Б класі.

  Також соціальний педагог Плесецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Гончаренко Н.Л. надала інформацію для поширення у батьківських та дитячих групах щодо безпечного поводження в інтернеті.

  З метою підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, створення сприятливих умов для підготовки молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві, забезпечення захисту дитини від шкідливих інформаційних впливів, акцентування уваги на важливості безпечної поведінки у Всесвітній мережі  08.02.2022 в 2-А класі було  проведено онлайн-годину спілкування на тему: “Безпечний Інтернет”.

Залишити відповідь