З днем української жінки!

   Сьогодні Україна відзначає 152-гу  річницю з дня народження своєї великої доньки – мужньої й незламної Лесі Українки. І саме в цей день Верховна Рада пропонує святкувати День української жінки. Поки що це лише законопроєкт, але ми, учні й учителі Плесецької гімназії, щиро підтримуємо таке рішення.

У річницю повномасштабної агресії росії ми ще більше усвідомлюємо, що не хочемо мати нічого спільного з віроломним, підступним ворогом, який не лише нищить і плюндрує наші села й міста, убиває мирних громадян, але й намагається знищити нашу українську ментальність. Не може бути у нас нічого спільного зі скаженою, дикою ордою..

Сподіваємося, українське суспільство підтримає рішення про святкування Дня української жінки саме в день народження Лесі Українки, про яку Ліна Костенко згадала в своєму вірші “Біль єдиної зброї” у таких рядках:

Шматок землі,

ти звешся Україною.

Ти був до нас. Ти будеш після нас.

Мій предковічний,

мій умитий росами,

космічний,

вічний,

зоряний, барвінковий…

Коли ти навіть звався — Малоросія,

твоя поетеса була Українкою!

І на підтримку нашого майбутнього свята діти Плесецької гімназії намалювали свої прекрасні малюнки. Хай вони зігріють у цей жорстокий час ваші душі, дорогі українки!

Перегляд відео за посиланням:

https://fb.watch/iVsRj0busn/

Залишити відповідь