Матеріально-технічне забезпечення

Матеріально-технічна база Плесецької гімназії

 Приміщення Плесецької гімназії складається із однієї двохповерхової  будівлі – учбового корпусу  загальною площею  2207.85      кв. м. Школа знаходиться у комунальній власності. Стан будівель – задовільний, освітлення відповідає санітарно-гігієнічним нормам. Проектна потужність установи розрахована на  560 учнів при кількості 369 дітей у школі.

   Для реалізації навчально-виховного процесу в школі наявні 8 класних кімнат для навчання учнів початкових класів та 11 навчальних кабінетів ( 2 кабінети інформатики (в них встановлено навчальні комп’ютерні комплекси (по 12+1), 1 кабінет української мови і літератури, 1 кабінет математики, 1 кабінет хімії, 1 кабінет фізики, 1 кабінет біології, 1 кабінет географії,1 кабінет історії, 1 кабінет зарубіжної літератури, 1 кабінети іноземної мови – лінгафонний кабінет), крім того  1 спортивний зал, актова зала – їдальня на 80 посадочних місць,  спортивний майданчик, футбольне поле.

     Навчальний заклад має  кабінет для педагогічних працівників (учительську), кабінет психолога та соціального педагога,   медичний пункт,  кабінет директора, 1 кабінет заступників директора – методичний кабінет,  2 приміщення технічного персоналу, дві роздягальні для учнів на уроках з фізичної культури.

    Всі кабінети, де проводяться навчальні заняття, відповідають Положенню про навчальні кабінети загальноосвітніх навчальних закладів, яке затверджене наказом МОН України за № 601 від 20.07.2004 р., «Державним санітарним правилам і нормам влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу», затверджених Постановою Головного державного санітарного лікаря України 14.08.2001 № 63 та погоджених Міністерством освіти і науки України (Лист від 05.06.2001 № 1/12-1459). В них створені необхідні умови для занять.    

    Навчальні кабінети та класні кімнати укомплектовані партами, стільцями для кожного учня; столами і стільцями для кожного робочого місця педагогічного працівника, шафами, класною дошкою. 

    Невід’ємною складовою інформатизації освіти є інформатизація загальноосвітнього навчального закладу. Вона має охопити всі напрямки та сфери діяльності учнів, учителів, керівника навчального закладу і суттєво вплинути на зміст, організаційні форми і методи навчання та управління навчально-пізнавальною діяльністю. Інформатизація навчального процесу передбачає створення, впровадження і розвиток комп’ютерно-орієнтованого навчального середовища на основі інформаційних систем, мереж, ресурсів, побудованих на грунті застосування сучасної обчислювальної і телекомунікаційної техніки. Крім 2 НКК (26 комп’ютерів в кабінетах інформатики ) та лінгафонного кабінету ( 12+1 компʼютер), в школі використовуються  5 комп’ютерів, з них 3 в управлінсько-господарській діяльності, 1 – для ведення бібліотечного фонду, 1 для супроводу навчально-виховного процесу в кабінеті хімії, а також 5 ноутбуків – в складі інтерактивних комплексів. Доступ закладу до мережі Інтернет надається провайдером «Крістал» зі швидкістю від 80 мбіт/с. 42 комп’ютери у закладі підключені до мережі Інтернет . Завдяки підключенню до мережі Інтернет заклад здійснює електронний документообіг з департаментом освіти і науки Київської ОДА, управлінням освіти Калинівської селищної ради, іншими  закладами загальної середньої освіти.

   Електронна адреса закладу:schoolplesetska@ukr.net 

   Сайт закладу: plesetskaschool.org.ua

   Шкільна бібліотека – унікальний навчальний простір, який допомагає учням нашого навчального закладу розвивати інтелектуальні, соціальні та персональні навички, необхідні для навчання та вирішення проблем такого мінливого світу, а педагогам – виховати продуктивних громадян 21-го століття. Приміщення бібліотеки складається з абонентського відділу та читального залу, а також  книгосховища. Фонд бібліотеки закладу станом на 01.09.2023 року нараховує 18057 примірників. З них основний бібліотечний фонд (без урахування підручників, яких 6131) становить 11728 примірників . Забезпечення учнів  підручниками складає  100%. Навчально-методична та довідкова література  використовується за призначенням.

    У закладі є 3 внутрішніх туалети (1 туалет для дівчат (на 4 кабінки ), 1 туалет для хлопців (на 4 кабінки), 1 туалет для педагогічних працівників.  

    Щороку проводяться поточні ремонти шкільного приміщення, обладнання та естетичного оформлення закладу.

   В школі проведено велику роботу по створенню сучасного освітнього середовища: по естетичному оформленню коридорів, класних кімнат, навчальних та адміністративних кабінетів, їдальні, влучно підібрано кольорову гаму. В закладі чітко простежується єдиний підхід до оформлення всього приміщення школи.

    Для покращення якості організації спортивно-масової роботи в школі в межах  стадіону, де  знаходиться футбольне поле , планується обладнати волейбольний майданчик та майданчик для занять на тренажерах.

   З метою створення належного освітнього простору для навчання учнів 1-х класів в Новій українській школі здійснюватиметься робота по забезпеченню навчальних кімнат новими меблями, сучасною оргтехнікою та дидактичними матеріалами.