Напередодні свята Великодня

Великдень – це початок чогось нового і чистого, усвідомлення того, що відбулося колись на планеті велике диво. Пасха для дітей – це перш за все, знайомство з історією. Дітям потрібно дати знання про побут, звичаї, традиції, світогляд українського народу. Через українознавство йде духовне збагачення дітей, виховання любові до батьківщини, любові до природи, рідної мови, історії, любові до краси і життя; діти переймаються глибоким почуттям національної гідності, гордості за культуру свого народу, невтрачену спадщину. Вчителі Плесецької ЗОШ  впродовж тижня ознайомлювали дітей з цим чудовим весняним святом, разом розглядали ілюстрації, писанки, переглядали відеофрагменти. Прищеплювали любов до свого народу, повагу до його традицій, минулого і сучасного, розвивали інтерес до народознавства, до символів і атрибутів писанки, крашанки та їх різновиду. Закріплювали уявлення, знання дітей про давнє, величне християнське свято Великдень і народні традиції його святкування. Діти навчилися ліпити, оздоблювати крашанки кольоровим папером, малювати та розписувати писанки.

А потім цими писанками було прикрашено тематичне великоднє дерево та створено чудову фотозону у вестибюлі нашої школи.

   Протягом тижня, діти отримували величезне задоволення, що вони можуть теж приймати участь і вносити свою краплинку турботи та краси в святкуванні Великодня.

Великдень – це не лише яскраві писанки і духмяні паски. Наші пращури завжди любили прикрашати все навколо себе. Здавна в українських хатах вибілювати, підфарбовували присьбу, прибирали на подвір’ї. У світлицях в горщиках ставили букети пахучих трав, квітучі гілочки верби, зелень.

Ретельно прикрашали й стіл, на якому височіла паска та красувались фарбовані яйця. Це був вишитий рушник або серветка, листівки. А завершали композицію вислів «Христос Воскрес!»

Тепло цього року не поспішає. А Пасха –вже не за горами. На жаль, не можемо прикрасити Великодній стіл живими квітами.

   Але творча уява та вмілі руки здатні творити дива. Подивіться, які Великодні писанки виготовили учні початкової ланки Плесецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.    Ними прикрасили тематичне великоднє дерево та створили чудову святкову фотозону.

  Познайомившись з цими витворами, ви зможете створити свій Великодній шедевр.

Залишити відповідь