100 років від дня народження видатного українського історика, краєзнавця, та музеєзнавця Михайла Івановича Сікорського

13 жовтня 2023 року виповнюється 100 років від дня народження видатного українського історика, краєзнавця, та музеєзнавця Михайла Івановича Сікорського (1923 – 2011), який прославився своєю вагомою роллю у вивченні та популяризації історії та культури Переяслівської землі.

Михайло Іванович Сікорський був автором численних публікацій у галузях історії, археології та краєзнавства, включаючи 130 наукових праць, 12 книг і монографій. Його внесок в дослідження історії та культури Переяслівської землі надзвичайно значущий. Він присвятив свою кар’єру вивченню та документуванню цінних історичних артефактів та подій, що відображають багатство спадщини цього регіону.

Михайло Сікорський також відзначався як Герой України та лауреат Шевченківської премії. Він був нагороджений багатьма орденами і медалями за свій винятковий внесок у вивчення та просування української історії та культури. Його спадок залишається важливим джерелом інформації та натхненням для наступних поколінь дослідників і культурологів.

Залишити відповідь