Шевченківські дні

Щороку 9 і 10 березня в Україні відзначають Шевченківські дні, які припадають на роковини народження і смерті поета. В цьому році відзначаємо 210 річницю з Дня народження геніального поета Тараса Григоровича Шевченка. Світлий образ Великого Кобзаря – безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива подихом життя, гарячим словом. 8 березня в Плесецькій гімназії Калинівської територіальної громади п’ятикласники показали себе справжніми шевченкознавцями. Гра-квест “Як ми знаємо Шевченка’ пройшла жваво, виявила найкращих знавців життя та творчості Тараса Шевченка. Діти переходили від станції до станції: біографічної, художньої, музичної, поетичної,  декламаторської і навіть мультиплікаційної та загадкової. Діти знають про непросте життя Тараса, розказують вірші його, співають разом з відомими співаками пісні, покладені на  слова поета.

 Фотозона  малюнків створена  маленькими  художниками 1-4 класів привела нас до шевченківского вишневого садка , до соловейка, до мирного батьківського порогу, до того, про що мріяв наш співвітчизник- бачити неньку-Україну вільною та незалежною!

У шкільній бібліотеці бібліотекарем Галкою О.Г. було створено виставку книжок «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь».

І в наш непростий час слово твоє, Тарасе, ще більш значиме. Воно  живе в наших серцях, воно завжди буде вічним, як і наша неповторна Україна. Сьогодні ми ” в сім’ї вольній, новій не забули пом’янути незлим, тихим словом” нашого Кобзаря.

Залишити відповідь