«Міста Герої. Перемоги України у війні».

В Плесецькій гімназії проведено тематичні уроки «Міста Герої. Перемоги України у війні».

Учні 5-А, 5-Б та 6-А класів долучилися до заняття на тему «Перемоги України в сучасній війні. Міста – герої». Урок було присвячено подіям часів початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Учні досліджували роль Міст-Героїв, аналізували історичні факти звільнення населених пунктів та події березня 2022 року.

Березень 2022 року став переломним моментом у ході повномасштабної війни росії проти України. 21 березня 2022 року українські сили оборони звільнили село Мощун Бучанського району Київської області. Після переможної битви за Мощун було звільнено низку інших населених пунктів України від окупанта.

На уроці учні акцентували увагу на тому, що звільнення стало можливим завдяки героїзму українських воїнів і підтримці українського народу, а також на тому, що український народ не здасться окупанту, буде боротися за свою свободу та перемогу. Учні активно обговорювали героїчний опір нашого народу, його звитяжну боротьбу за незалежність України.

Пригадали сучасні міста – герої: Волноваху, Гостомель, Маріуполь, Харків, Охтирку, Херсон, Чернігів, Бучу, Ірпінь, Гостомель. Кожне з цих міст має свою легенду, свою історію, свій біль та втрати. Але всі вони – форпости незламного духу України, що увійшли в історію героїчної боротьби за суверенність та незалежність.

Хвилиною мовчання вшанували жертв цієї війни, загиблих воїнів та мирних жителів – це наш біль, це наші сльози, це наш душевний щем вдячності за все, що вони зробили заради нас, заради України.

Пишаймося нашою країною, вона проходить надскладні випробування. Але так само й віримо в її перемогу, бо нас захищають справжні воїни, Герої. Пам’ятаймо, наша Україна – Героїв країна! Пишаємося нашим народом, пишаємося тим, що вистояли. Разом до перемоги! Все буде Україна!

Залишити відповідь