«Не згасити пам’яті вогонь»

   На українських землях війна тривала 1225 днів і ночей. Страшні сліди залишила війна. Тільки на території України в руїни і згарища було перетворено 714 міст і 28 тисяч сіл. 334 населені пункти в Україні були спалені фашистами разом зі всіма мешканцями.

   Скільки горя, скільки страждань за цими цифрами.

   Не обійшла війна і населені пункти, які входять до Калинівської ОТГ. Ми маємо знати і пам’ятати історію рідного краю, нашої малої Батьківщини.

З метою виховання почуття патріотизму, мужності, любові до Батьківщини, пошани до ветеранів Другої світової війни, поваги до свого народу, учні 9 класу Плесецької ЗОШ І-ІІІ ступенів 14 травня 2021 року відвідали історико-краєзнавчий музей Калинівської ОТГ.

    Нас дуже захопила цікава екскурсія, вражені фактами про окупацію фашистами наших населених пунктів.

Ми пишаємося тим, що депутат селищної ради Калинівської ОТГ Ю.В.Шовтенко займається такою потрібною справою як створення, оснащення технікою музею. Завдяки цьому ми змогли подивитися відеофільми «Визволення Києва» та «Визволення Одеси».

   Учнів надзвичайно зацікавила зброя, яка знаходиться в музеї.

   Взагалі, ми вдячні всім, хто взяв участь у створенні, оформленні, оснащенні музею. Пишаємося тим, що в нашій рідній Калинівській ОТГ є такий музей.

Залишити відповідь