”14 днів здорового харчування”.  

    Сьогодні, 28 січня, у Плесецькій  ЗОШ І-ІІІ ступенів завершився другий тиждень акції ”14 днів здорового харчування”.  

     День був присвячений тропічній багаторічній трав’янистій рослині родини бананових- банану. Банан- це їстівний фрукт. За біологічним  типом – ягода. Буває жовтого, зеленого, червоного, або сріблястого кольору. У бананах міститься багато мінеральних речовин,  вітамінів. Зараз це найпоширеніший і багатьма улюблений плід.

    У 4- Б класі відбулася творча майстерня. Діти виготовляли аплікацію на тему”Веселі овочі та фрукти.” В ході роботи наголосили на тому, яке значення мають овочі та фрукти для здоров’я дітей, чому їх необхідно вживати. Четвертокласники мали змогу обговорити, якими вітамінами багатий той чи інший овоч чи фрукт, яке значення він має для здоров’ я дитини. Діти загадували загадки, вивчали прислів’я та приказки на дану тему, розповідали про вирощування овочів та фруктів у домашніх умовах. Заняття пройшло цікаво і весело з користю для дітей.

    Сьогодні на уроці трудового навчання діти сьомого класу дізналися про користь такої смачної страви як фруктовий салат,  приготували його та спробували на смак.

 Фруктовий салат – це дуже просте, ситне і в той же час корисне блюдо. Нарізати фрукти на салат займає мінімум часу, можна комбінувати смаки і пробувати нові варіації хоч кожен день. А яка смакота виходить, якщо заправити салат нежирним йогуртом, – словами не передати.

   З фруктовим салатом в організм потрапить маса корисних вітамінів і мікроелементів. Ця страва може стати відмінним сніданком, вечерею або перекусом в середині дня. Завдяки тому, що салат з фруктів одночасно легкий і ситний, ним можна втамувати голод і в той же час буде відчуватися легкість.

    Незважаючи на те, що клітковина не містить вітамінів і мінералів, вона все одно потрібна нашому організму. Клітковина дає нам відчуття ситості, уповільнює вивільнення глюкози, а також дозволяє організму ефективніше позбавлятися від відходів.

Фрукти багаті вітамінами, мінералами, ферментами і антиоксидантами, які допомагають клітинам виконувати свою роботу належним чином. Вони затримують появі ознак передчасного старіння, зменшують хронічні запалення і захищають наші клітини від вільних радикалів.

Залишити відповідь