Акція «Годівничка»

Доброю традицією в Плесецькій гімназії, стало щорічне проведення акції «Годівничка». Не став винятком і цей навчальний рік. У цій акції брали участь учні 2 – 9  х класів.  За період проходження акції в нашій школі учасники: збирали усю необхідну інформацію про зимівлю птахів, про їх видовий склад; складали каталог зимуючих птахів; учні майстрували та розміщували на території школи та своїх дворів годівниці, здійснювали підгодівлю птахів; проводили спостереження за птахами, визначали місця, де птахи зустрічаються найчастіше.

 Здобувачі освіти робили годівнички з дерева, картону, пластикових пляшок, природних та інших матеріалів. Годівнички вийшли на славу – красиві і на різний смак. Юні захисники пташок та їхні батьки дуже відповідально та творчо підійшли до роботи.

Якщо кожен із нас у зимовий час допоможе птахам – зробить годівничку, насипле небагато зерна, хлібних крихт, то цим допоможе їм перезимувати. Давайте разом турбуватися про братів наших менших узимку. Не будьмо байдужі й оберігаймо природу!

Ми повинні берегти природу – вона чи не найкраще лікує душу. А зранених душ у війні – не злічити». Тому на сьогодні досить гостро стоїть питання охорони птахів. Отже, вирішуючи долю тих чи інших птахів, треба враховувати всі особливості їхнього життя, 

Залишити відповідь