«Міста героїв. Перемоги України у війні»

В Плесецькій гімназії продовжується тематичний цикл уроків «Міста героїв. Перемоги України у війні», присвячених ключовим подіям російсько-української війни.

Учні 8-А та 9-Б класу долучилися до відео уроків «Діалоги про війну: повномасштабне вторгнення» та відеолекторію про українські військові звитяги.

Діти уважно слухали відеорозмови із ветеранами сучасної російсько-української війни та активно обговорювали такі теми як: «Повномасштабне вторгення», « Сучасна російсько-українська війна». А також проаналізували тему інформаційної війни та ІПСО.

24 лютого запам’ятають всі українці. О 4-й ранку російські ракети атакували українські аеродроми і військові бази. З Криму і Білорусії вирушили російська бронетехніка, танки, артилерія, рухаючись в бік Києва. Москалі хотіли захопити нашу столицю за три дні. Але не сталося. Путін планував бліцкриг. Але стійкий опір ЗСУ зірвав ці наміри.

Бажання не пустити ворога на нашу землю, небайдужість, самовідданість наших воїнів показали всьому світові, що ми будемо боротися до останнього.

В цій війні росії проти України крім фронту, де відбуваються постійні військові дії: артобстріли, ракетні удари  є ще й інший фронт, де зброєю є інформація. На цьому фронті ворог намагається створити інформаційний хаос, розпалити ворожнечу, деморалізувати суспільство. А ще, окупувати розум українців «рузкім міром», витіснивши українську культуру, мову та знищити нашу історичну ідентичність. Російська держава та її ідеологія рашизму заперечують існування українців як окремої нації. Росії потрібна територія з манкуртами, людьми без історичної пам’яті, покірними рабами.

Але ми, українці, сильні тим, що ніколи не корились і завжди боролися за нашу честь і гідність, свободу і незалежність.

Переможемо, неодмінно, на всіх фронтах. Формула перемоги проста: або ти в ЗСУ, або ти з ЗСУ! Тримаймо стрій! Героям слава!

Залишити відповідь